Invatamantul din comuna Potlogi

Învăţământul – piatra de temelie viitorului oricărei societăţi sănătoase – se află la loc de cinste în comuna Potlogi din judeţul Dâmboviţa. Autorităţile locale, cadrele didactice şi părinţii au înţeles că educaţia de calitate este cea mai bună şansă pe care cei mici ar putea-o primi.

În prezent, în Potlogi funcţionează opt unităţi şcolare, unde îşi desfăşoară activitatea optzeci de cadre didactice:

– 4 grădiniţe cu program normal, în satele Potlogi (cu 4 grupe la Potlogi şi o grupă la Podul Cristinii), Româneşti, Pitaru şi Vlăsceni, cu 220 de preşcolari înscrişi;

– 3 şcoli gimnaziale, în satele Potlogi, Pitaru şi Româneşti, şi o şcoală primară, în satul Vlăsceni, unde învaţă un total de 1055 de elevi;

– 4 clase de liceu, la Grupul şcolar ”Iordache Golescu” Găeşti, cu un efectiv de 120 de elevi.

Toate unităţile de învăţământ din comună sunt dotate cu instalaţie de apă curentă, grupuri sanitare, încălzire centralizată, laboratoare de informatică şi o bază materială necesară desfăşurării cursurilor la celelalte discipline de învăţământ.

Oamenii locului au înţeles că efortul lor nu este de ajuns, pentru a oferi copiilor educaţie la standarde europene. Încă din 2007, aici se derulează cu succes parteneriate cu diverse organizaţii, precum cea cu Asociaţia Ovidiu Rom, în cadrul proiectelor “Fiecare copil în şcoală” şi “Fiecare copil în grădiniţă”.

Nu a fost singurul program derulat în unităţile de învăţământ din localitate.

Silvia CATRINA – director Şcoala Gimnazială POTLOGI

Deşi programul s-a încheiat în ianuarie 2013, în prezent, şcoala caută, cu sprijinul Consiliului Local Potlogi şi al părinţilor, modalităţi de sustenabilitate a proiectului.

Şcoala Potlogi este susţinută şi de fundaţia germană EDFICO. Aceasta a înfiinţat un atelier de creaţie şi se ocupă de antrenarea unei echipe de fotbal, cu sprijinul voluntarilor din comunitate.

Silvia CATRINA – director Şcoala Gimnazială POTLOGI

Dacă am fost obişnuiţi să auzim că astfel de investiţii se duc pe apa sâmbetei, iar proiectele rămân fără rezultate, la Potlogi lucrurile stau cu totul altfel. Copiii vin în număr mare în ateliere şi chiar s-au gândit să se descurce pe propriile picioare.

Silvia CATRINA – director Şcoala Gimnazială POTLOGI

În aceste condiţii nu este de mirare că viziunea şcolii Potlogi este:

O şcoală pentru comunitate, o comunitate pentru şcoală!