Ziua comunei Potlogi 2015Luna august este asteptata cu nerabdare de localnicii din comuna dâmbovițeană Potlogi. De 20 de ani , zilele de 15 si 16 august reprezinta motiv de mare sarbatoare pentru locuitorii acestei mici urbe aflată la 50 de kilometri de capitală. Pe langa sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, 15 august semnifica in istoria Potlogiului si trecerea in nefiinta a Domnitorului Tarii Romanesti, Constantin Brancoveanu, conducator care si-a pus amprenta asupra istoriei localitatii, atat prin construirea celebrului palat, cat si prin transformarea unui sat oarecare intr-un important nod comercial intre Bucuresti si fosta capitala a Valahiei – Targoviste.

NICOLAE CATRINA (primar Potlogi):

“Sa spun asa ca aceasta comuna a fost sortita de Dumnezeu sa fie un pic mai importanta, marele Brancoveanu a construit un palat aici, in satul Pitaru s-a născut marele pictor Nicolae Grigorescu.”

 ADRIAN ȚUȚUIANU (președinte consiliul județean Dâmbovița):

“Potlogiul este o localitate absolut specială pentru că aici au trăit personalități mă refer la Nicolae Grigorescu, aici a fost înființată curtea domnească a lui Constantin Brancoveanu.”

De la petrecere nu puteau lipsi gratarele, muzica și voia bună.

Sarbatoarea a luat sfârșit cu un simpozion International „Brancoveanu si epoca sa” care a avut loc la Biserica Domneasca. De asemenea pe data de 29 septembrie vor fi redeschise usile palatului brancovenesc dupa ce acesta a fost restaurat.