Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

TURISM

brancoveanuPrincipalul obiectiv turistic al zonei îl reprezintă asamblul monumental Constantin Brâcoveanu. Situat în centrul comunei, acesra este mărginit pe trei laturi de ziduri înalte, iar pe o latură de cursul pârâului Tudorel, afluent al râului Sabar. Palatul de la Potlogi este unul dintre cele mai unitare monumente brâncoveneşti, iar lucrările de restaurare efectuate recent au pus în valoare numeroasele vestigii ale decoraţiei interioare şi exterioare.

 

grigorescu

În centrul localităţii Pitaru, se află un monument cu bustul pictorului Nicolae Grigorescu, despre a cărui copilărie pe meleagurile noastre, din păcate, se ştiu foarte puţine lucruri. Alexandru Vlahuţă relatează în povestirile sale că, la vârstra de 5 ani, Grigorescu pleacă împreună cu mama sa la Bucureşti, în mahalaua Cărămidarilor, părăsind Pitarul după moartea tatălui său.
În partea veche a satului Pitaru, denumită Strâmbeanu, există o biserică foarte veche, atestată documentar în anul 1672. Declarat monument istoric, lăcaşul de cult păstrează încă picturile interioare originale şi este un edificiu ce merită văzut.

CULTURĂ

În ceea ce priveşte activitatea social-culturală, putem spune că, la nivelul comunei, dispunem de două cămine culturale şi o bibliotecă publică a cărei capacitate este de 30 locuri, iar fondul de carte de aproximativ 12.000 de exemplare.

SPORT

sport
Activitatea sportivă se desfăşoară pe cele trei terenuri amenajate în satele Potlogi, Pitaru şi Româneşti, iar cele două echipe de fotbal ocupă un loc fruntaş în divizia judeţeană. În cadrul Şcolii Generale Potlogi, există o sală de sport modernă, în care se desfăşoară orele de educaţie fizică şi celelalte activităţi specifice ale elevilor.
În centrul localităţii Potlogi, au fost amenajate Parcul Copilului şi Parcul Prieteniei.

AGREMENT

Pe malul râului Argeş, în punctul numit „Balta”, a fost amenajată o plajă naturală, cu suprafaţa de 1,5 ha, unde turiştii şi cetăţenii comunei îşi petrec sezonul de vară şi timpul liber. În zonă, funcţionează câteva puncte comerciale volante, care oferă produse de patiserie şi băuturi răcoritoare. Frumuseţea locului este desăvârşită de parcul natural ce flanchează plaja.

Cu prilejul Zilei naționale a României vă dorim cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes! La mulți ani!

Ultima actualizare: 14:36 | 24.11.2022